نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

تعیین مرز سلامت روانی در محیط خانواده – محیط کار – محیط تحصیل

تعیین مرز سلامت روانی در محیط خانواده – محیط کار – محیط تحصیل

انسان موجودی پیچیده و دارای ابعاد مختلفی است که حیات وی در اثر تعادل نسبی این ابعاد تضمین شده و دوام می یابد


مشخصات فایل
تعداد صفحات77
حجم0/65 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته روانشناسی

تعیین مرز سلامت روانی در محیط خانواده – محیط کار – محیط تحصیل

Holth Hazard within Family ; Edvcational & work inviroment
 
مقدمه 
انسان موجودی پیچیده و دارای ابعاد مختلفی است که حیات وی در اثر تعادل نسبی این ابعاد تضمین شده و دوام می یابد . در برقراری تعادل عوامل بیشماری بطور مستقیم و غیر مستقیم تاثیر می گذارد که ممکن است نقش برخی از آنها برجسته و مهم تر از عوامل دیگر باشد . اما آنچه تغییر نمی کند اینکه برقراری تعادل اغلب سبب بهبود رفتار و رضایت و بهداشت روانی شخص می شود چیزی که برخی از دانشمندان از آن با واژه سلامت یاد می کنند . سلامت خود مفهوم کلی ، پیچیده و دارای ابعاد و مولفه های فراوانی است که گرچه هر کدام عملکرد مستقلی دارند اما از بسیاری جهات با هم ارتباط داشته و بر یکدیگر تاثیر می گذارند . 
 
در ارتباط با این مفهوم دیدگاه های مختلفی بوجود آمده است که از آن جمله سلامت روان که درباره آن و عوامل مرتبط با آن مطالبی را بیان داشته اند برای مثال : دیدگاه پزشکی آن را در ارتباط با عملکرد های جسمانی و عوامل زیست شناختی تصور کرده است و عنوان می کند که این مفهوم باید با در نظر گرفتن ابعاد مختلف مورد پایان نامه قرار گیرد . ابعادی که بطور یکپارچه فرض شده و با همدیگر ارتباط برقرار کرده و منجر به سلامت روانی می شود . (نوری . 1380) 
 
از سوی دیگر جامعه شناسان و روان شناسان عوامل دیگر اجتماعی همانند پایگاه پایگاه ، اقتصادی ، اجتماعی یا موقعیت اقتصادی ، تحصیلات و روابط بین فردی مناسب را از عوامل مهم در سلامت روانی می دانند . عوامل موثر و میزان آن است که منجر به افزایش یا کاهش سلامت د رافراد می گردد که بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم گاهی درونی و غیر عینی و برخی بصورت عینی تاثیر می گذارند . از جمله عواملی که می تواند بر روی سلامت روانی موثر واقع شود می توان شیوه مقابله با بحران ، رضایتمندی شغلی ، فشارهای شغلی ، رضایتمندی از زندگی و رضایت زناشویی و کیفیت زندگی و رضایتمندی تحصیلی را نام برد . در این میان می توان ذکر کرد که افرادی را هم که در رویارویی با مشکلات و بحران از شیوه های مقابله مناسبی بهره مند شده اند نیز بسیار مفید واقع می شود . (مقدم . 1374) از این رو در این تحقیق به پایان نامه تعیین مرز سلامت در میان افرادیکه بطور همزمان متاهل هستند در ضمن اشتغال بکار دارند و هم چنین تحصیل می کنند پرداخته ایم و قصد است که مشخص نماییم مولفه هایی که بر روی سلامت و بهداشت روانی اینگونه افراد در محیط های گوناگون تاثیر گذار باشد را داریم . 
 
 
 
کلمات کلیدی:

سلامت روانی

هنجارهای اجنماعی

سازمان بهداشت جهانی

 
 
 
بیان مسئله : 
با توجه به اینکه سلامت روانی را می توان بعنوان مهمترین عوامل در نظر گرفت و از آنجایی که تاثیر پذیری از محیط کار و محیط خانواده هم چنین محیط تحصیل در مقایسه با دیگر عوامل بسیار شدید تر می باشد پژوهشگران تاکید ویژه ای را در شناسایی تاثیرات امن محیط های بر تعیین مرز سلامت روانی داشته اند که از جمله این تاکیدات به عوامل خانوادگی – تاثیر شغل و هم چنین تحصیل نموده اند و عواملی که منجر به افزایش سلامت عمومی و بهداشت روانی می گردد . بطوریکه در سال 2001 میلادی از طرف سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان یال جهانی بهداشت روانی و سلامت روان اعلام گردید .سازمان مذکور در این سال شعار (غفلت بس است ، مراقبت نمائیم) را در جهت آشکار ساختن اهمیت موضوع مطرح نمود . سازمان بهداشت جهانی 2001 سلامت روان را در درون مفهوم کلی سلامت جای می دهد و معتقد است که سلامت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقش اجتماعی ، جسمی ، روانی . 
 
در نظر این سازمان اشخاصی که از سلامت روان برخوردارند بهنجار نامیده می شوند . اشخاصی که از تعادل روانی رضایت بخش برخوردارند در مقابل ناکامیها مقاومت خواهند کرد در حالی که افرادی که نتوانند با شیوه مناسب با محیط برخورد کنند طبیعتاً از نارضایتی تجربه خویش خواهند گفت و در این حال سلامت روانی با بحران های گوناگون مواجه خواهد شد و این افراد بایستی بتوانند سازگاری مطلوبی را بین خود و محیط برقرار سازند و در این حال می بایستی سلامت روان خویش را افزایش دهند و بدور از ناراحتی های پیش آمده به بهداشت روانی مطلوب برسند . 
 
بنابراین با توجه به ضرورت پیش آمده از بهداشت روانی و سلامت در میان افراد و عواملی که می تواند تاثیر گذار باشد در این تحقیق نیز به پایان نامه تعیین مرز سلامت در میان افرادیکه از هر سه جنبه اشتغال به کار – تحصیل و تاهل برخوردارند پرداخته ایم و پژوهشگران قصد دارند تا در یابند مولفه هایی که می تواند منجر به تعیین مرز سلامت شود کدامند ؟ در نهایت مطرح می شود با تاکید بر سلامت روان و بهداشت فردی چگونه می توان نقش تعیین کننده را در تعیین مرز سلامت شخص مشخص نمود داریم با توجه به اینکه در سه بعد تحصیلی – خانوادگی – شغلی اهمیت و ضرورت بهداشت روانی مطرح می گردد . 
 
ادلین  و همکاران (2000) معتقدند هنگامیکه شخص در محسط شغلی خویش – خانواده اجتماع و تحصیلی کارکرد مطلوبی را نشان دهد و بتواند سازگاری بین فردی را ارتقاء دهد این شخص از لحاظ اجتماعی پیشرفت کرده و از بهبود سلامت روانی بیشتری برخوردار می شود وی معتقد است که محیط تحصیل ، خانواده ، شغل و هم چنین اجتماع جهت بهبود سلامت روانی با یکدیگر هماهنگ هستند .هم چنین ، اونتهال  و همکاران (1985 به نقل از اگران ، 2001) عوامل پیش بینی کننده رفتار سالم را که بر بهبود زندگی کمک می کند و سلامت روان را بوجود می آورد را عوامل اجتماعی ، ارثی ، هیجانی و عوامل جسمانی می داند .با وجود این ، هنوز هم نمی توان به گونه دقیق تعیین مرز سلامت افراد را پیش بینی نمود و تعیین کرد که آیا سلامت روان با کدامیک از عوامل اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی خانوادگی ، تحصیلی و کاری ارتباط معنا داری دارد یا خیر ؟لذا سنجش نگرش آزمودنی در محسط خانوادگی ، محیط کار و محیط تحصیل الزامی خواهد بود و با سنجش نگرش یکی از اعضاء خانواده آزمودنی (همسر وی) و سنجش نگرش همکار وی و سنجش نگرش همکلاسی او ضروری می باشد . 
 
 
 
فهرست مطالب
 
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه 
بیان مسئله و انتخاب موضوع 
اهداف تحقیق 
پرسش های تحقیق 
تعریف عملیاتی واژه ها 
متغیر های پژوهش 
منابع فصل اول 
 
فصل دوم:ادبیات تحقیق
بهداشت روانی
تعریف سازمان بهداشت جهانی
انجمن بهداشت روانی کانادا

حدود و زیانبخشی بیماری های روانی

علل افزایش و شیوع بیماری های روانی

هدف بهداشت روانی
آموزش بهداشت روانی همگانی
بهداشت روانی در دوران مختلف زندگی
بهداشت روانی در آغاز کودکی
بهداشت روانی و بلوغ
بهداشت روانی در بالغین
بهداشت روانی در میانسالان
بهداشت روانی در محیط کار

اصول بهداشت روانی در سازمان

انگیزش فضای سازمانی و بهره وری

الف ) بیماری جسمانی آثار روانی دارد:
ب) عوامل روانی علت بیماریهای جسمانی میشوند:
ج ) عوامل روانی علت علائم بیمارهای جسمانی میشوند:
د ) اختلالات روانی عوارض جسمانی دارند:
هـ) اختلالات جسمانی و روان ای که تصادفا تقارن یافتهاند با یکدیگر کنش و واکنش میکنند :

اصول بهداشت روانی در سازمان

انگیزه فضای سازمانی و بهره وری

 
فصل سوم
1-3 جامعه تحقیق 
2-3 نمونه و روش نمونه گیری 
3-3 ابزار تحقیق 
4-3 طرح و شیوه اجرای تحقیق 
5-3 تجزیه و تحلیل داده ها 
 
فصل چهارم
1-4 تجزیه و تحلیل داده های توصیفی 
2-4 تجزیه و تحلیل داده های استنباطی  
3-4 تجزیه و تحلیل داده های علیت
 
فصل پنجم
1 – 5 بحث و نتیجه گیری 
2 – 5 کاربرد 
3 -5 محدودیت های تحقیق 
4-5 پیشنهادات 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه و تعیین اندیس کار باند روی نمونه های مستقل و مختلط کانسنگ آهن گل گهر

پایان نامه و تعیین اندیس کار باند روی نمونه های مستقل و مختلط کانسنگ آهن گل گهر

موضوع این پروژه اندازه گیری اندیس کار باند برای کانسنگ آهن گل گهر است


مشخصات فایل
تعداد صفحات54
حجم4/356 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته معدن

پایان نامه و تعیین اندیس کار باند روی نمونه های مستقل و مختلط کانسنگ آهن گل گهر

 
 
چکیده
    موضوع این پروژه اندازه گیری اندیس کار باند برای کانسنگ آهن گل گهر است.قابلیت خردایش و اندیس کار باند برای سه نمونه مستقل منیتیت فوقانی ،اکسیده و منیتیت تحتانی و دو ترکیب مختلط از این سه نمونه براساس فلوشیت پیشنهادی و فلوشیت فعلی کارخانه تعیین شده است.برای کانسنگ منیتیت فوقانی قابلیت خردایش و اندیس  کار باند به ترتیب و  به دست آمده است.برای کانسنگ معدنی اکسیده ،قابلیت خردایش و اندیس کار باند به ترتیب و حاصل شده است و برای کانسنگ  منیتیت تحتانی نیز قابلیت خردایش و اندیس کار باند به ترتیب  و   به دست آمده است.
 
    گفتنی است که در کارخانه مخلوطی از این مواد استفاده شده و از آنجا  که سهم منیتیت فوقانی در 50 میلیون تن اول تقریباً استخراج شده است، لذا در ترکیبات و محاسبات فقط دو نمونه دیگر در نظر گرفته شده است.در فلوشیت فعلی کارخانه که 12% منیتیت تحتانی و 88% اکسیده دارد ،قابلیت خردایش و اندیس کار باند به ترتیب   و  به دست آمده است ، و در فلوشیت پیشنهاد شده بوسیله یکی از محققین ،ترکیب ماده معدنی دارای 38% منیتیت تحتانی و 62% اکسیده بوده که قابلیت خردایش و اندیس کار باند آن به ترتیب   و   محاسبه شده است.
 
 
کلمات کلیدی:

اندیس خردایش

کانسنگ آهن گل گهر

اندازه گیری اندیس کار باند

 
 
مقدمه:
    دنیای صنعت و تکنولوژی مدرن با روندی که امروز در پیش دارد هر روز نیازش به مواد معدنی مختلف روز افزون گشته و در جهت تأمین نیازها بهره برداری از معادن روز به روز افزایش  می یابد.خود کفایی اقتصادی و استقلال صنعتی در یک جامعه زمانی بوجود می اید که مواد اولیه صنعت در داخل کشور تأمین می گردد ،در کشور ما نیز اگر بخواهیم از وابستگی اقتصادی به ماده ی معدنی نفت رهایی پیدا کنیم و روی پای خود بایستیم و استقلال سیاسی ،اقتصادی و فرهنگی خود را حفظ کنیم باید اهمیت و ارزش بیشتری به مواد معدنی قایل شده و مجموعه فعالیتهای معدنی را از زمین شناسی و اکتشاف گرفته تا تجهیز و بهره وری سیستماتیک اجرا نمونده و بدین ترتیب نیازهای مواد اولیه صنایع کشورمان که از عمده ترین وابستگی ها و مشکلات صنعت ماست را تأمین کرده و حتی صادرات آنها نیز فراهم شود.
 
مواد معدنی از دیر باز برای بشر نقش عمده ای در زندگی ایفا کرده است بطوریکه اکثر صنایع بطور مستقیم یا غیر مستقیم به ماده معدنی احتیاج دارداز کشاورزی گرفته تا صنایع الکتریکی و فولاد ساختمان و ... بدون استفاده از مواد معدنی  قابل تولید نیستند.پس مواد معدنی را می توان از عمده ترین و اساسی ترین مواد اولیه صنعت دانست و با توجه به رشد جمعیت و بالبطع افزایش نیاز به مواد اولیه ،رشد صنایع مادر ،جز با توسعه سریع تولید مواد اولیه امکان پذیر نخواهد بود.
 
    از مهمترین شاخصه های تولید مواد معدنی استفاده از تجهیزات  فرآوری است. بطوریکه بعد از استخراج ماده معدنی از زمین وظیفه این قسمت شروع شده و باید ماده معدنی را بطور مطلوب به متقاضی  تحویل دهد .یکی از مراحل این قسمت خرد کردن مواد می باشد که باید به نحو درست صورت بگیرد و لازمه این امر این است که از پارامترهای خردایش اطلاعات کافی داشته باشیم از جمله پارامترهای خردایش ،قابلیت خردایش و اندیس کار باند می باشد.در این پروژه سعی شده است با این پارامترها و نقش آنها در تکنولوژی با ارائه یک مثال واقعی از کانسنگ معدنی گل گهر توضیح مختصری ارائه شود.
 
 
 
 
 
                               فهرست مطالب
مقدمه: ......................................................................................................4        
1- کلیات ....................................................................................................................... 4
2- آشنایی با مواد معدنی کانسار گل گهر سیرجان ............................................. 7
2-1- موقعیت و مشخصات کانسار ...........................................................................7 
2-2- زمین شناسی اقتصادی کانسار ........................................................................8
2-3- توجیه لزوم  انجام مطالعات مجدد فرآوری روی کانسنگ آهن گل گهر .....8
2-4- فرآوری  کانسنگ آهن گل گهر..........................................................................9
3- خردایش...................................................................................................................13 
3-1- نمونه بردای........................................................................................................15
3-2- مبانی خرد کردن................................................................................................16
3-3- روشهای اندازه گیری درجه آزادی.................................................................17
3-4- قوانین خرد کردن..............................................................................................17
3-5- اعتبار قانون باند...............................................................................................19
3-6- کاربرد قوانین خرد کردن................................................................................19
3-7- روش های اندازه گیری قابلیت خردایش مواد...............................................22
3-8- آزمایشهای خردایش مدار بسته باند..............................................................25
3-9- روش جدید برای به دست آوردن اندیس کار باند توسط 
آسیاهای آزمایشگاهی.................................................................................................29
 

فصل اول : اندازه گیری اندیس خردایش کانسنگ آهن گل گهر..........................31

1-1- پایان نامه قابلیت خردایش  کانسنگ آهن گل گهر...........................................32
1-2- روش تعیین P و F ........................................................................................36
1-3- اندازه گیری انمدیس کار باند برای نمونه های خالص...............................37
 

فصل دوم : اندازه گیری اندیس کار باند برای نمونه های ترکیبی(مختلط)...41

2-1- اندازه گیری قابلیت خردایش و اندیس کار باند برای نمونه های مختلف...42
2-1-1- محاسبه اندیس کار باند برای فلوشیت فعلی معدنی............................... 44
2-1-2- محاسبه اندیس کار باند برای فلوشیت پیشنهادی معدن........................45
2-1-3- مقایسه انرژی لازم آسیا برای دو ترکیب................................................46
نتیجه گیری و تجزیه و تحلیل................................................................................48
منابع و مآخذ..............................................................................................................49
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه عوامل مؤثر بر اعتیاد نوجوانان

پایان نامه عوامل مؤثر بر اعتیاد نوجوانان

بزهكاری نوجوانان همواره از مسائل بغرنج اجتماعات كنونی بوده و هست و البته آنچه مسلم است تقریباً در اكثر نقاط دنیا این مشكل وجود دارد، لیكن عوامل ایجاد كننده آن و شدت و ضعف آن بستگی به جامعه‌ای دارد


مشخصات فایل
تعداد صفحات27
حجم0/26 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته علوم اجتماعی

پایان نامه عوامل مؤثر بر اعتیاد نوجوانان

*پرسشنامه بصورت رایگان ضمیمه شده است:)
 
بیان مسئله:
بزهكاری نوجوانان همواره از مسائل بغرنج اجتماعات كنونی بوده و هست و البته آنچه مسلم است تقریباً در اكثر نقاط دنیا این مشكل وجود دارد، لیكن عوامل ایجاد كننده آن و شدت و ضعف آن بستگی به جامعه‌ای دارد كه با آن دست به گریبان است و طبعاً واكنش به بزهكاریهای نوجوانان و بازتاب و پیامدهای آن نیز تابع جامعه خاص خود است. در میان انواع و اقسام این بزهكاری‌ها، اعتیاد نوجوانان از اهمیت بسزایی برخوردار است كه متأسفانه روز بروز در حال گسترش در میان این گروه سنی است. در واقع مسئله اعتیاد یك مشكل عمده اجتماعی است كه علاوه بر عوارض جسمی و روانی برای فرد، سلامت جامعه از نظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد تهدید قرار می‌دهد. از همین رو كارشناسان مختلف از جمله دانشمندان علم حقوق، برای پیش‌گیری و مبارزه با اعتیاد طرحها و برنامه‌های مختلفی را به مورد اجرا می‌گذارند تا سلامت افراد و بهداشت عمومی جامعه را جفظ كنند و از هرز رفتن نیروهای انسانی جلوگیری نمایند.
 
ازجمله مواد مخدری كه عده زیادی از مردم به ویژه نوجوانان و جوانان را به دام خود گرفتار كرده و از یك سو باعث خسارات جسمی و روانی گشته و از سوی دیگر فروپاشی خانواده‌ها را موجب شده عبارتند از: تریاك، مرفین، پروئین، حشیش (ماری جوانا)، متادون، انواع قرصهای مخدر، ال.اس.دی، سیگار و ...
 
به طور كلی امروزه طیف متنوعی از مواد مخدر توسط جوانان فروخته شده و استعمال می‌گردد كه برخی از آنها اعتیادآور هستند، برخی توهم زا و روان‌گردان هستند، بعضی باعث نوعی بی‌حسی یا منگی و آرام‌بخش و افسرده كننده می‌شود و تعداد اندكی نیز به فرد نوعی احساس نشاط وجدآور می‌بخشد.اما آنچه به طور خاص نگران كننده است روند مربوط به جوانترین قربانیان مواد مخدر یعنی نوجوانان است اما فاجعه انسانی امروز در مورد تبهكارانی است كه به خاطر منافع خود هر روز داروی مخدر جدیدی به بازار عرضه می‌كنند و جوانان را آلوده و از بین می‌برند، از جمله قرصهای شادی آور و توهم زا (اكستاسی). اكستازی موجود در بازار سیاه قوی‌تر از نوع موجود در داروخانه‌هاست و متضمن داروهای دیگر نیز می‌باشد كه خطرناك می‌باشند.
اما این كه چرا در میان اقشار مختلف جامعه، اعتیاد در میان نوجوانان مورد پایان نامه در این پژوهش قرار گرفته به خاطر حساسیتهایی است كه در این دوران، نوجوانان را درگیر خود می‌كند.
نوجوانان سرشار از انرژی هستند و دوران نوجوانی و بلوغ دوران بی‌قراری و سركشی است. دورانی است كه در صورتی كه امكانات و فرصتها در اختیار نوجوانان باشد در هر زمینه از علم، هنر، ورزش، توانائیهایشان را به مضه ظهور می‌رسانند اما برخوردهای خشونت آمیز با نوجوانان، آنها را سركش و عصیانگر و انتقام‌جو  بار می‌آورد به طوری كه سركوب شدید موجب بی‌تفاوتی، افسردگی، اضطراب و اعتیاد آنان می‌گردد. دوران نوجوانی زمان آزمون و عدم اطمینان است. در این دوران است كه فرد با واقعیت بزرگسالی مواجه می‌شود در حالی كه هنوز توانایی كافی برای پذیرفتن مسئولیتهای محیط كار، خانواده و جامعه را ندارند.
 
 در این میان مشكلات اجتماعی و عاطفی تأثیر مهمی بر جوانانی كه در حال گذر از سالهای پرآشوب سالهای بلوغ هستند برجای می‌گذارد به طوری كه ممكن است به بحرانهای عاطفی بسیار حساس و آسیب‌پذیر شوند و همین حساسیت و آسیب پذیری زمینه لازم را برای بروز بزهكاری من جمله اعتیاد را در میان نوجوانان فراهم می كند. از طرف دیگر نوجوانان قشر عظیمی از جمعیت كشور را تشكیل می‌دهند و براساس گزارشهای مختلف مصرف مواد مخدر در بین عده‌ای از آنها رواج پیدا كرده است و این مسئله به عنوان یك آسیب اجتماعی، سلامت نوجوانانی را كه می‌توانند عوامل مهمی در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی كشور باشند مورد تهدید قرار می‌دهد و این خود هشداری است به مسئولان اجتماعی و دست‌اندركاران تعلیم و تربیت تا با جدیت بیشتری به این مسئله بپردازند.
 
از این رو باتوجه به همه مطالب فوق، در این پژوهش سعی گردیده تا در راستای تحقیقات قبلی انجام شده در این زمینه به پایان نامه و تجزیه و تحلیل این مسئله پرداخته و میزان تأثیر هر یك از عوامل اجتماعلی، فردی، خانوادگی، روانی و عصبی و مذهبی و ... در اعتیاد نوجوانان مورد مطالعه قرار گیرد و اطلاعاتی در این خصوص حاصل گردد و در جهت رسیدن به اهداف تحقیق به 
سوالات زیر پاسخی تهیه و ارائه گردد:

- علل گرایش نوجوانان به اعتیاد چیست؟

- عوامل شخصی چه ارتباطی با وضعیت نوجوانان نسبت به اعتیاد دارد؟

- عوامل خانوادگی چه تأثیری در اعتیاد نوجوانان دارد؟

- عوامل اجتماعی تا چه حد در ابتلای نوجوانان به اعتیاد مؤثر هستند؟

- عوامل عصبی و روانی چه تأثیری در ابتلای نوجوانان به اعتیاد دارند؟

- بین وضعیت تحصیلی نوجوانان و میزان گرایش و ابتلای آنها به اعتیاد چه ارتباطی وجود دارد؟

 
 
 
کلمات کلیدی:

اعتیاد

مواد مخدر

اعتیاد نوجوانان

بزهكاری نوجوانان

 
 
فهرست  مطالب
پایان نامه عوامل مؤثر بر اعتیاد نوجوانان 0
1-روش تحقیق: 1
2- بیان مسئله: 1
3- پرسش اصلی: 5
4- پایان نامه ادبیات موجود (پیشینه پژوهش) 5

1. «پایان نامه مشكلات عاطفی جوانان معتاد» پایان نامه فوق لیسانس مشاوره و راهنمایی: 6

2- اعتیاد از زبان آمار: 6

3. پایان نامه علل موثر در اعتیاد به سیگار جوانان زیر 18 سال: 7

4- پایان نامه و شناخت عوامل موثر در اعتیاد جوانان به مواد مخدر: 7

5. «پایان نامه علل اعتیاد در ایران»: 7

6. تأثیر وجود فرد معتاد در اعتیاد سایر اعضای خانواده: 8
7. «پایان نامه پراكندگی انحرافات رفتاری و علل آموزشگاهی آنها در مناطق 20 گانه تهران»: 8
8. «جزوه درسی بزهكاری كودكان و نوجوانان»: 9
9. جوانان و اعتیاد: 9
6- شناسایی متغیرها و فرضیه‌ها: 11
الف) فرضیه های مربوط به عوامل شخصی: 11
ب) فرضیه های مربوط به عوامل خانوادگی: 12
ج) فرضیه های مربوط به عوامل اجتماعی: 12
د) عوامل مذهبی و فرضیه های مربوط به آن 13
و) ‌فرضیه های مربوط به عوامل عصبی روانی: 13
هـ) عوامل اقتصادی و تحصیلی و فرضیه های آن: 13
7- ارائه فرضیه اصلی: 14
8- ابزار اصلی: 14
9- یافته ها و نتایج پژوهش: 14
10- سازمان دهی پژوهش: 15

- تأثیر ناراحتیهای عصبی و روانی و مسائل شخصیتی بر اعتیاد: 18

- رابطه مسائل اجتماعی و اعتیاد: 19
- رابطه منطقه محل سكونت و اعتیاد: 19

رابطه تقلید و تأثیرپذیری نوجوان از مقررات مدرسه، اجتماع و ... با اعتیاد: 19

- رابطه بین سن و اعتیاد: 20
نقش عوامل تحصیلی در اعتیاد: 20
تأثیر عوامل خانوادگی بر اعتیاد: 21
منابع و مآخذ 22
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه تاریخی جشن نوروز در ایران باستان و عوامل ماندگاری آن

پایان نامه تاریخی جشن نوروز در ایران باستان و عوامل ماندگاری آن

عظمت وجلال هر ملتی در تاریخ گذشته و در عناصر فرهنگی و تمدنی آن جامعه نهفته شده است و ایران این سرزمین پهناور با قدمتی به در ازای تاریخ و گنجینه ای از فرهنگ و ادب كه در طول هزاران سال پایدار و سرافراز بر تارك تاریخ همچون گوهری می درخشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات145
حجم0/105 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته تاریخ

پایان نامه تاریخی جشن نوروز در ایران باستان و عوامل ماندگاری آن

 
چکیده:
عظمت وجلال هر ملتی در تاریخ گذشته و در عناصر فرهنگی و تمدنی آن جامعه نهفته شده است. و ایران این سرزمین پهناور با قدمتی به در ازای تاریخ و گنجینه ای از فرهنگ و ادب كه در طول هزاران سال پایدار و سرافراز بر تارك تاریخ همچون گوهری می درخشد و مایه فخر بشریت است.اصولا فرهنگ هر ملتی از عناصر مختلفی شكل می گیرد كه بخشی از هویت یك جامعه را تشكیل می دهد و باعث پیوند نسلها یك جامعه با هم در طول تاریخ می شود. شاید هیچ سنتی به قدمت، نفوذ و پایداری و ماندگاری نوروز نبوده است كه باعث تقویت روحیه ملی و همبستگی قومی در ایران شده باشد. پژوهش حاضر تلاشی در جهت معرفی این میراث گرانبار و كهن است كه كمتر درباره علت و فلسفه وجودی آن قلم زده شده از این رو برخود وظیفه دانستم كه پیرامون علت وجودی و پیشینه تاریخی و فلسفه بعضی از آداب و رسوم آن این پژوهش را انجام دهم تا گامی هرچند كوچك در جهت معرفی و حفظ و حراست از این فرهنگ كهن برداشته باشم.
 
  نوروز در لغت به معنی روز نو و دراصطلاح جشنی است که در آغاز فروردین گرفته می شود.معرب واژه ی نوروز نیز به صورت نیروز آمده است.نوروز در ادبیات فارسی گاه به نام جشن فروردین و گاه جشن بهار خوانده می شود:
  جشن فرخنده ی فروردین است روز بازار گل و نسرین است
  ولی بیشتر همان واژه ی نوروز بکار رفته است:
  بر لشکر زمستان نوروز نامدار کرده است رای تاختن و قصد کارزار (منوچهری)
  ابوریحان بیرونی در کتاب التفهبم آورده است:« از رسمهای پارسیان نوروز چیست؟ نخست روز است از فروردین ماه، وزینجهت روز نو نام کردند، زیرا که سال نو است.»
  امروزه در فارسی این واژه در دو معنی به‌کار می‌رود:
  ۱) نوروز عام: روز آغاز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) و آغاز سال نو
۲) نوروز خاص: روز ششم فروردین با نام «روز خرداد»
  ایرانیان باستان از نوروز به عنوان ناوا سرِدا یعنی سال نو یاد می‌کردند. مردمان ایرانی آسیای میانه نیز در زمان سغدیان و خوارزمشاهیان ، نوروز را نوسارد و نوسارجی به معنای سال نو می‌نامیدند. نوروز در فارسی میانه / no ː gro ː z / بوده است. در فارسی ایران این واژه به صورت [ nou ̯ r uz ] (در گفتار عامیانه، [ no r uz ] )، در فارسی افغانستان به صورت [ næu ̯ r oz ] ، و در فارسی تاجیکی به صورت [ næu ̯ ru z ] یا [ næu ̯ ro z ] تلفظ می‌شود.
 
 
کلمات کلیدی:

جشن نوروز

فرهنگ و تمدن ایران باستان

عوامل ماندگاری جشن نوروز

 
 
 
  پیشینه
  برخی از روایت‌های تاریخی، آغاز نوروز را به بابلیان نسبت می‌دهند. بر طبق این روایت‌ها، رواج نوروز در ایران به ۵۳۸ سال قبل از میلاد یعنی زمان حمله کورش بزرگ به بابل بازمی‌گردد.همچنین در برخی از روایت‌ها، از زرتشت به‌عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌است.در برخی از متن‌های کهن ایران ازجمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری ، جمشید و در برخی دیگر از متن‌ها، کیومرث به‌عنوان پایه‌گذار نوروز معرفی شده‌است. فردوسی که از منابع پهلوی استفاده کرده پ دید آورنده نوروز را در شاهنامه ، بدین گونه روایت کرده است که جمشید در حال گذشتن از آذربایجان ، دستور داد تا در آنجا برای او تختی بگذارند و خودش با تاجی زرین بر روی تخت نشست. با رسیدن نور خورشید به تاج زرین او، جهان نورانی شد و مردم شادمانی کردند و آن روز را روز نو نامیدند.
  جهان انجمن شد بر تخت اوی فرومانده از فرّه بخت اوی
  به جمشید برگوهر افشاندند مرآن روز را روز نو خواندند
  چنین روز فرّخ از آن روزگار بمانده از آن خسروان یادگار
 
  آریائیان در دوران باستانی دو فصل گرم و سرد داشتند. فصل سرد شامل پنج ماه و فصل گرم شامل هفت ماه بود(زمستان کوچک و تابستان بزرگ) در هریک از این دو فصل جشنی برپا می داشتند . در کتاب التاج جاحظ آمده است :« نوروز و مهرگان دو فصل سال هستند: مهرگان دخول زمستان و فصل سرما است و نوروز اذن دخول فصل گرماست . »
 

  نوروز در زمان سلسله هخامنشیان

  کوروش دوم بنیان‌گذار هخامنشیان ، نوروز را در سال ۵۳۸ قبل از میلاد، جشن ملی اعلام کرد. وی در این روز برنامه‌هایی برای ترفیع سربازان ، پاکسازی مکان‌های همگانی و خانه‌های شخصی و بخشش محکومان اجرا می‌نمود. این آیین‌ها در زمان دیگر پادشاهان هخامنشی نیز برگزار می‌شده‌است. در زمان داریوش یکم ، مراسم نوروز در تخت جمشید برگزار می‌شد. شواهد نشان می‌دهد داریوش اول هخامنشی، به مناسبت نوروز در سال ۴۱۶ قبل از میلاد سکه‌ای از جنس طلا ضرب نمود که در یک سوی آن سربازی در حال تیراندازی نشان داده شده‌است.در دوران هخامنشی ، جشن نوروز در مدتی میان ۲۱ اسفند تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شده‌است.
 

  نوروز در زمان اشکانیان و ساسانیان

  برگزاری جشن نوروز در دوران اشکانیان و ساسانیان چند روز (دست کم شش روز) طول می‌کشید و به دو دوره نوروز کوچک و نوروز بزرگ تقسیم می‌شد. نوروز کوچک یا نوروز عامه به مدت پنج روز، از یکم تا پنجم فروردین برگزارمی‌شد و روز ششم فروردین (خردادروز)، جشن نوروز بزرگ یا نوروز خاصه برپا می‌شد. جشن نوروز چندروزادامه داشت: پنج روز اول را نوروز عامّه می نامیدند که مخصوص همگان بوده و روز ششم را نوروز خاصّه می گفتند که ویژه ی خواص و نزدیکان پادشاه بود.نوروز خاصّه را نوروز بزرگ و جشن بزرگ هم خوانده اند در «نوروزنامه خیام»آمده است:
  « روز نوروز نخست کس از مردمان بیگانه موبد موبدان پیش ملک آمدی با جام زرین... چون موبد موبدان از آفرین بپرداختی، پس بزرگان دولت درآمدندی و خدمت ها پیش آورندی»
  اردشیر بابکان ، بنیان گذار سلسله ساسانیان ، در سال ۲۳۰ میلادی از دولت روم که از وی شکست خورده بود، خواست که نوروز را در این کشور به رسمیت بشناسند. این درخواست مورد پذیرش سنای روم قرار گرفت و نوروز در قلمرو روم به Lupercal معروف شد.
 
  در دوران ساسانیان ، ۲۵ روز پیش از آغاز بهار ، در دوازده ستون که از خشت خام برپا می‌کردند، انواع حبوبات و غلات ( برنج ، گندم ، جو ، نخود ، ارزن ، و لوبیا ) را می‌کاشتند و تا روز شانزدهم فروردین آنها را جمع نمی‌کردند. هر کدام از این گیاهان که بارورتر شود، در آن سال محصول بهتری خواهد داد. در این دوران همچنین رسم بود که در بامداد نوروز، مردم به یکدیگر آب بپاشند. از زمان هرمز اول مرسوم شد که مردم در شب نوروز آتش روشن نمایند. همچنین از زمان هرمز دوم ، رسم دادن سکه در نوروز به‌عنوان عیدی متداول شد.
 

  نوروز پس از اسلام

  پیامبر اسلام (ص) در ارج و ارزش نوروز می فرمایند: «فنیر وزا ان قدرتم کل یوم یعنی تهادوا و تواصلو فی الله، اگر می توانید هر روز را نوروز کنید؛ یعنی در راه خدا به یکدیگر هدیه بدهید و با یکدیگر پیوند داشته باشید.» (دعائم الإسلام ، ج ۲ ، ص ۳۲۶) درآثار مختلف وجود دارد که برای امیرالمومنین(ع) هدیه نوروزی آوردند و نیز امام صادق(ع) در وصف و ارزش عید نوروز فرموده است:« در عید نوروز حق تعالی در روز اَلَست، از ارواح بندگان پیمان گرفته است که او را به یگانگی بپرستند و برای او شریکی قرار ندهند. این روز، اولین روز طلوع آفتاب، اولین روزِ وزیدن بادها و رویش گیاهان می‏باشد. در این روز، جبرئیل بر حضرت رسول، وحی آورد و بعثت پیامبر از این روز آغاز شد و پیامبر اسلام(ص)، در چنین روزی، بت‏های کافران را نابود کرد، روزی است که پیامبر اکرم(ص) در غدیر خم برای ولایت امیرالمومنین(ع) از مردم پیمان گرفت. روزی که آن حضرت بر خوارج نهروان پیروز شد و روزی است که قائم ما اهل‏بیت(ع) ظهور خواهد کرد.(بحار، ج ۵۶ ، ص ۱۱۹)
 
  سیدبن طاووس که از دانشمندان بزرگ شیعه است درباره نوروز می‏نویسد: «و در چنین روزی مردم باید همانند روز مبعث و غدیر، با دعا و نماز و روزه به سپاس گزاری از افاضه نعمت بزرگ هستی بپردازند و با استعمال بهترین عطرها و پوشیدن تمیزترین جامه‏ها به استقبال آن روند.»  از برگزاری آیین‌های نوروز در زمان امویان نشانه‌ای در دست نیست و در زمان عباسیان نیز به نظر می‌رسد که خلفا گاهی برای پذیرش هدایای مردمی، از نوروز استقبال می‌کرده‌اند. با ظهور ابومسلم خراسانی و همچنین نفوذ برمکیان و با روی کارآمدن سلسله‌های سامانیان و آل بویه جشن های ایرانی از نو رونق یافت. آثار و قرائنی که در دست است می رساند که پس از ظهور اسلام همواره جشن نوروز برپا می شده است و مراسم آن با تغییراتی از عهدی به عهد دیگر منتقل می گردیده است. .
 
  در دوران سلجوقیان ، به دستور جلال‌الدین ملک‌شاه سلجوقی تعدادی از ستاره شناسان ایرانی از جمله خیام برای بهترسازی گاهشمار ایرانی گرد هم آمدند. این گروه، نوروز را در یکم بهار (ورود آفتاب به برج حمل ) قرار دادند و جایگاه آن را ثابت نمودند. بر اساس این گاهشمار که به تقویم جلالی معروف شد، برای ثابت ماندن نوروز در آغاز بهار ، مقرر شد که حدوداً هر چهار سال یک‌بار (گاهی هر پنج سال یک بار)، تعداد روزهای سال را به‌جای ۳۶۵ روز برابر با ۳۶۶ روز در نظر بگیرند. این گاهشمار از سال ۳۹۲ هجری آغاز شد.نوروز در دوران صفویان نیز برگزار می‌شد. در سال ۱۵۹۷ میلادی ، شاه عباس صفوی مراسم نوروز را در عمارت نقش جهان اصفهان برگزار نمود و این شهر را پایتخت همیشگی ایران اعلام نمود.در اسلام و به ویژه ٔ آیین تشیع به نوروز به عنوان روزی خجسته نگاه شده‌است و بر گرامی داشتن آن تأکید نموده اند.
 
 
 
 
 
 
 
پیش گفتار
مقدمه
 چكیده
نقد و پایان نامه منابع
1- خاستگاه و پیشینه نورز

2- پیوند نوروز با افسانه ها و اساطیر كهن

3- علت و چگونگی پیدایش نوروز
4- گاهشماری و نوروز
5- جشن فروردگان و ارتباط آن با نوروز

6- پایان نامه جشن نوروز در ادوار تاریخی ایران باستان

- نوروز در عهد ماد
- نوروز در عهد هخامنشیان
- نوروز در عهد اشكانیان
- نوروز در عهد ساسانیان
7- چگونگی بر پایی آئینهای نوروزی
- نوروز كوچك (عامه) نوروز بزرگ (خاصه)
- علت و چگونگی پیدایش چهارشنبه سوری
- مراسم چهارشنبه سوری
- مراسم فالگوشی ایستادن یا فال كوزه
- مراسم شال اندازی و قاشق زنی
8- سفره هفت سین
9- آئین سیزده بدر
10- جشن آب پاشان (آبریزگان)
- مراسم كوسه برنشین
- مراسم میرنوروزی
- حاجی فیروز
11- نوروز در كشورهای دیگر
- نوروز در هند
- نوروز در عثمانی (تركیه)
- نوروز در چین
12- نوروز از دیدگاه اسلام
13- علت ماندگاری نوروز
- نتیجه گیری
- فهرست منابع
 
 
 

 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه عوامل موثر بر اعتیاد جوانان

پایان نامه عوامل موثر بر اعتیاد جوانان

مصرف مواد مخدر نه تنها از مشكلات جدی در میان نوجوانان و جوانان بوده و عوارض فردی، اجتماعی و خانوادگی فراوانی را به دنبال داشته است بلكه این عوارض تا سنین بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد


مشخصات فایل
تعداد صفحات67
حجم0/141 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته علوم اجتماعی

پایان نامه عوامل موثر بر اعتیاد جوانان

(مطالعه موردی:جوانان 29- 15 ساله در منطقه 15 (مشیریه) در سال 87- 1386)
 
 
مقدمه 
مصرف مواد مخدر نه تنها از مشكلات جدی در میان نوجوانان و جوانان بوده و عوارض فردی، اجتماعی و خانوادگی فراوانی را به دنبال داشته است بلكه این عوارض تا سنین بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد. عمده تلاش‌هایی كه برای مقابله با ایفا امر صورت گرفته به درمان افراد مبتلا و پیش‌گیری از بازگشت علائم آنها مربوط می‌شود و پژوهش‌هایی كه در این زمینه انجام گرفته، چگونگی ترك را نشان میدهد، اما تداوم و حفظ اثرات آن و جلوگیری از بازگشت مصرف، چندان آسان نمی‌باشد. در سالهای اخیر به دلیل ناكامی‌ها و هزینه‌های بالای فرآیندهای درمان و بازپروری، توجه و تمركز، بیشتر بر روش‌های پیشگیری معطوف شده است. تاكنون بیشتر مطالعات در ارتباط با اجزای كوچك و قابل شناسایی عوامل خطر در مصرف مواد مخدر بوده است. 
 
و شواهد اندكی در رابطه با اهمیت نسبی هر یك یا تعامل آنها در علت شناسی مصرف در دست میباشد با این حال، مطالعات جدیدتر، به ارزیابی طیف گسترده‌تری از عوامل خطر شناخته شده می‌پردازد. با توجه به دانش فعلی در مورد عوامل خطر مصرف مواد فرمول مشخصی را نمی‌توان برای پیشگیری ادامه داد، اما  می‌توان هدف‌های بالقوه‌ای را برای مداخله پیشگیرانه بدست آورد. این عوامل خطر به دو گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول عوامل اجتماعی و فرهنگی (یعنی زمینه‌ای) هستند كه گسترده‌ بوده و انتظارات قانونی و هنجاری برای رفتار ایجاد می‌كند، گروه دوم: شامل عواملی است كه ریشه در افراد و محیط‌های بین فردی آنها دارد.
 
 محیطهای بین فردی اصلی در زندگی جوانان عبارت از خانواده، مدرسه و گروه همسالان می‌باشد. به بیان دیگر (عوامل مختلف روانی- اجتماعی) نوجوانان را در معرض گرایش به مصرف مواد مخدر قرار می‌دهند. این عوامل تركیبی از عوامل شناختی، نگرشی، اجتماعی، شخصیتی، دارویی، و رشدی می‌باشد. بعضی از نوجوانان مواد اعتیاد آور را برای مدت كوتاهی مصرف میكنند. ولی همین مصرف كوتاه مدت آنها را در اعتیاد مادام العمر گرفتار می‌سازد. این مصرف كوتاه مدت بر اساس این باور است كه آنها با دیگران فرق دارند و بعد از این مدت كوتاه آزمایشی سرانجام آن را ترك خواهند كرد. (بوتوین 1997). ولی عوامل زیستی- روانی- اجتماعی مصرف مواد مخدر حتی به مقدار كم آنها را در دام اعتیاد نگه می‌دارد. 
 
 
کلمات کلیدی:

مواد مخدر

اعتیاد

جوانان

 
 
 
فصل اول:   
- مقدمه 
- طرح مسئله 
- اهمیت و ضرورت تحقیق 
- اهداف تحقیق 
- فرضیات تحقیق 
- متغیرهای تحقیق 
- تعیین متغیرهای مستقل و وابسته  
- تعاریف مفاهیم 
 
فصل دوم: 
- مروری بر مبانی نظری (پیشینه تحقیق)
            الف) تحقیقات در ایران (داخلی )
           ب) تحقیقات سایر کشورها (خارجی)
-        نظریات تحقیق 
 
فصل سوم: 
- روش تحقیق 
- جامعه آماری 
- روش نمونه گیری 
- تکنیک جمع آوری اطلاعات 
 
فصل چهارم
- استخراج جداول یک بعدی 
- استخراج جداول دو بعدی 
- محدودیت های تحقیق 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

معرفی سید ابوالحسن بنی صدر و حزب جمهوری اسلامی سید ابوالحسن بنی صدر

معرفی سید ابوالحسن بنی صدر و حزب جمهوری اسلامی سید ابوالحسن بنی صدر

بنی صدر روحانی زاده ای از طیف مذهبی اعضای کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور در فرانسه بود که در ادامه گامهای نخستینی که علی شریعتی و مصطفی چمران و دیگر مذهبی های خارج از کشور در تشکیل انجمن های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا برداشته بودند


مشخصات فایل
تعداد صفحات97
حجم0/63 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود پایان نامه رشته تاریخ

معرفی سید ابوالحسن بنی صدر و حزب جمهوری اسلامی سید ابوالحسن بنی صدر

 
 
چکیده
سید ابوالحسن بنی صدر در تاریخ 2 فروردین 1312 در همدان متولد شد. بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی در همدان ، به تهران آمد و بعد از مدتی در رشته حقوق اساسی و اقتصاد از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. مدتی در مؤسسه تحقیقات اجتماعی زیر نظر احسان نراقی فعالیت کرد . وی عضو جبهه ملی بود وبه خاطر فعالیتهای سیاسی تحت تعقیب مأموران رژیم پهلوی قرار گرفت و به همین دلیل به فرانسه عزیمت کرد و در آن کشور به چاپ و نشر کتاب پرداخت .
 
 بنی صدر روحانی زاده ای از طیف مذهبی اعضای کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور در فرانسه بود که در ادامه گامهای نخستینی که علی شریعتی و مصطفی چمران و دیگر مذهبی های خارج از کشور در تشکیل انجمن های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا برداشته بودند، فعالیت می کرد. بعد از مهاجرت امام خمینی به پاریس ، این امکان برای بنی صدر فراهم آمد تا با نهضت انقلابی مردم ایران ارتباط برقرار کند. بنی صدر در مسافرت به نجف با امام آشنا شده و در پاریس نزد ایشان حضور می یافت . او و دیگر فعالان مذهبی ، همچون صادق طباطبایی ، حسن حبیبی و ابراهیم یزدی  ،ازکمک های مالی نجف و بازارایران برخودار بودند. بنی صدر در نشریاتی مانند «مکتب مبارز» نیز مطلب می نوشت. جانبداری از سیاست نزدیکی کشور به اروپا و ژاپن ، برخورداری از تمایلات ملی گرایانه  و توجه به وحدت کلیه جریان های اسلامی، مهمترین ویژگی های فکری و ایدئولوژیک بنی صدر بوده است. 
 
 
کلمات کلیدی:

سید ابوالحسن بنی صدر

رویکردهای فکری و فرهنگی بنی صدر

حزب جمهوری اسلامی سید ابوالحسن بنی صدر

 
 
مقدمه
بنی صدر می کوشید تا دستگاهی فکری و عقیدتی برمبنای اصول دینی اسلام و مذهب تشیع تحت عنوان «روش شناخت توحیدی » تدوین کند و برهمان اساس ، جامعه توحیدی (به عنوان جامعه آرمانی) و حکومت اسلامی برای رسیدن به این جامعه و تحقق نظام توحیدی در همه شئون (مثل اعتقاد توحیدی و ...) را تبیین کند. بنی صدر «توحید» را به عنوان یک اصل ایدئولوژیک در مقابل اصل تضاد دیالکتیکی ایدئولوژی رقیب دوران یعنی مارکسیسم، به میان می آورد . یعنی برخلاف آنچه در اصول دیالکتیکی هگل تا مارکس و انگلس و لنین و دیگران مطرح می شد، از نظر بنی صدر به جای اینکه تحولات عالم و آدم براساس تضاد درونی و نفی پدیده ها از درون خود آنها پیش برود، قاعده واصل براین است که هر پدیده ای هویت خود را نگه می دارد و هم علم جدید و هم قرآن این را تأیید می کند. واگر هم تضادی در عالم هست، نه تضاد درونی و بلکه خارجی است.(1)
 
از نظر بنی صدر این اصول پایه توحیدی ،باید در همه فرهنگ ها ودر فرهنگ جهانی  هدف و مقصود هر کار وخلاقیتی قرار بگیرد. و مبنای عمل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی مسلمانان مبارز در این عصر نیز قرار بگیرد مثلاً حفظ محیط زیست را ناشی از «توحید انسان و طبیعت» و حذف نظام طبقاتی را مصداقی از «توحید اجتماعی » می داند.(2)بنی صدر نه یک اصول گرای وفادار به ظاهر نصوص و متون دینی و نه یک سنت گرای معتقد به نگرش سنتی به دین و متون آن است بلکه باید وی را یک تأویل گرای اسلامی – شیعی برای عمل سیاسی در دوران جدید دانست. وی در این راه می کوشد تأویل سیاسی خاصی از اصول سنتی دین و مذهب به دست دهد ،هر چند که سعی دارد تا به عقاید و احکام اسلام و تشیع و شریعت نیز پایبند بماند و مرتکب انحراف از آن نشود و شاید بهمین دلیل است که خود را بزرگترین اندیشه قرن می داند.(3)
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 1
-رویکردهای فکری-فرهنگی بنی صدر 4
حزب جمهوری اسلامی : 15

تاریخچه تشکیل حزب جمهوری اسلامی : 35

ضرورت های تشکیل حزب جمهوری اسلامی: 41

خاستگاه اجتماعی حزب جمهوری : 44

ساختار تشکیلاتی حزب جمهوری اسلامی : 47

ارکان تشکیلاتی حزب جمهوری اسلامی: 48

فعالیت های حزب جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف سیاسی: 56

1-   انتخابات دوره اول ریاست جمهوری: 56
انتخابات پارلمانی : 64
علل توقف فعالیتهای تشکیلاتی: 83
منابع و ماخذ 94
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه مسئولیت مدنی کارمندان دولت

پایان نامه مسئولیت مدنی کارمندان دولت

دانلود مقاله پایان نامه مسئولیت مدنی کارمندان دولت


مشخصات فایل
تعداد صفحات19
حجم0/68 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق

پایان نامه مسئولیت مدنی کارمندان دولت

 
 
مقدمه:
از نظر حقوقی تنها اشخاص حقیقی دارای مسئولیت مدنی و کیفری  نیستند، بلکه اشخاص حقوقی اعم از اشخاص حقوقی حقوق خصوصی و حقوق عمومی ( نیز در قبال اعمال خود مسئول اند . در بین اشخاص حقوقی حقوق عمومی ، » دولت« مهمترین و بزرگترین شخصی حقوقی محسوب می شود . با توجه به دامنه اختیارات و فعالیت های دولت در عرصه های مختلف ) اقتصادی ، فرهنگی ، آموزشی ، عمرانی و .. ( ، تعیین مسئولیت این نهاد مهم امری ضروری و اجتناب ناپذیر است . پیش از ورود به بحث اصلی ، جای دارد نشان کنیم که از حیث تاریخی در مورد این که آیا دولت و سازمان های وابسته و همچننی کارکنان او در مقابل اعمال خود مسئولیت دارند یا خیر، اختالف نظر وجود داشته است . 
 
در گذشته ، نظریه غالب بر این پایه استوار بود که دولت به جهت اینکه منشاء الهی دارد و یا ناشی از اقتدار ۱ عمومی است در مقابل اتباع خود هیچ گونه مسئولیتی ندارد و همگان بر این باور بودند که پادشان نمی ۲ تواند اشتباه کند. این نظریه با پذیرش عدم تساوی اشخاص در برابر قانون ، قائل » اصل مصونیت دولت « بود .لیکن ، با توجه به تحوالت سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی قرن نوزدهم و بیستم و تشکیل حکومت های دمکراتیک نظریه فوق زیر سوال قرار گرفت . و اصل مسئولیت مدنی دولت جایگزین نظریه مصونیت دولت گردید. در عصرحاضر ، دالیل چندی را می توان برای شناسایی مسئولیت مدنی دولت ذکر کرد که از آن جمله می توان به دالیل زیر اشاره کرد :
 
 ۱ . فیلسوفانی چون هگل نیز با تکیه بر این نظریه معتقد بودند : » …. دولت را باید همه مقدس بشمارند و اطاعتش را بر خود واجب بدانند ، در برابر قدرت حکومت هیچ فردی وجود ندارد و تکلیف هر فرد است که وجود استقالل و قدرت دولتی را که تابع آن است تایید کند و فرض اختالف بین حقوق و دولت و سیاست اخالق، در هیچ صورتی ممکن نیست . دولت نفع عموم را بر نفع فرد مقدم می دارد و می تواند ،اگر الزم باشد فرد را فدای کل کند . زیرا حمایت از سود عمومی متضمن منفعت اجزای آن نیز هست… « نقل از کاتوزیان ، ناصر ف فلسفه حقوق ، ج اول ، ص ۵۳٫ ۲ . The king can do no wrong 6 – تصمیمات دولت همواره مبتنی بر اراده عموم مردم نبوده است تا بتوان مسئولیت آن تصمیمات را بر عهده مردم گذارد . – رعایت قاعده الضرر نیز حکم می کند که دولت همانند سایر اشخاص نباید به دیگران خسارتی وارد کند و در صورت ایراد خسارت باید آن را جبران کرد . – برخی از فعالیت های دولت مربوط به » اعمال تصدی ۱ « است . در این گونه فعالیت ها که اصوالً تجاری واقتصادی است ، دولت مانند بازرگانان و صنعتگران و امثال آن عمل می کند . در واقع دولت به هنگام خرید ، فروش ، اجاره و … مانند سایر افراد ظاهر می شود و به همین جهت نباید تفاوتی از حیث مسئولیت بین آنها وجود داشته باشد.
 
 
 
کلمات کلیدی:

مسئولیت مدنی

مسئولیت مدنی دولت

مسئولیت مدنی کارمندان دولت

 
 
 
فهرست مطالب
مسئولیت مدنی دولت و کارکنان آن 1
مقدمه: 2
 

فصل اول پایه های نظری مفهوم مسئولیت مدنی 3

بخش اول مفهوم مسئولیت مدنی و قلمرو آن 3

بند ۱- مفهوم مسئولیت مدنی 3
بند ۲- قلمرو مسئولیت مدنی 4
بخش دوم نظریه های مربوط به مسئولیت مدنی 4
گفتار دوم : مبنای مسئولیت مدنی دولت 5
گفتار اول : مبنای مسئولیت کارمندان دولت 6
مسئولیت مدنی دولت 6
مبحث اول : سابقه مسئولیت 6
مبحث دوم : مسئولیت دولت از لحاظ خطای اداری 7
بند اول : تعریف خطای اداری دولت 7
بنددوم : موسسات مشمول مسئولیت مدنی 7
مبحث سوم : مسئولیت بدون تقصیر با مسئولیت دولت از لحاظ خطر 8
بند اول : مفهوم نظریه مسئولیت بدون تقصیر 8
بند اول : تفکیک خطای اداری و شخصی کارمند و آثار آن 8
بند دوم : ضابطه تشخیص خطای شخصی کارمند از خطای اداری 9
مبحث سوم : مسئولیت مدنی ناشی از اعمال اداری 13
مبحث چهارم : مسئولیت دولت از لحاط قوه قضائیه 13
مبحث پنجم : مسئولیت مدنی قوه مقننه 13
 

فصل دوم ارکان تحقق مسئولیت مدنی دولت 14

بخش اول : مبانی نظری مسئولیت مدنی 14

مبحث اول : فرضیه یا نظریه تقصیر 14
مبحث دوم : فرضیه یا نظریه خطر 14

بخش دوم : مبانی فقهی مسئولیت مدنی دولت 15

بخش سوم : مبانی و مستندات قانونی مسئولیت مدنی دولت 15

۶- طلیعه جدید مسئولیت پذیری دولت : 18
نتیجه گیری : 19
منابع مورد نظر در تحقیق: 19
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه فقهی مسوولیت مدنی دولت

پایان نامه فقهی مسوولیت مدنی دولت

هدف از این مقاله پایان نامه فقهی مسوولیت مدنی دولت می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات26
حجم0/106 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق

پایان نامه فقهی مسوولیت مدنی دولت

 
 
 
مقدمه:
طبق یكی از نظریات رایج در خصوص منشاء تشكیل دولت، انسان بدواً در حالت طبیعی زندگی می‌كرده و از آزادی كامل و بدون محدودیت برخوردار بوده است و چون افراد بشر در وضع طبیعی در معرضِ مُخاطرات زیادی قرار داشتند و نمی‌توانستند به تنهایی بر آن مشكلات غلبه نمایند، لذا برای مقابله با قدرت قاهره طبیعت به سمت همكاری و تشریك مساعی سوق داده شدند و در طی این طریق به انعقاد قرارداد اجتماعی و تشكیل دولت رسیدند؛ بنابراین «دولت عبارت است از اراده برتر كه تك تك افراد یك جامعه در بوجود آوردن آن از طریق یك قرارداد اجتماعی سهیم‌اند.» 
به عبارت دیگر، هر فرد در جامعه مقداری از آزادی های خود را با رضایت واگذار می‌كند تا تضمینی برای استفاده از باقیمانده آزادی‌های خود را داشته باشد. 
 
بنابراین افراد اجتماع، با تن دادن به تشكیل دولت و ملزم نمودن خود به اطاعت از این قدرت برتر، انتظار داشتند این نهاد نوظهور، رفاه، امنیت، رشد و شكوفایی را برای آنها ایجاد، و به آنها احترام گذشته و موجبات عزت و سربلندیشان را فراهم آورد؛ اما به تدریج و با گذشت زمان، دولت‌ها هر روز بر قدرت خود افزوده و در عوضِ خدمت به مردم، حقوق اولیه آنها را نقض و موجب سلب آسایش، امنیت و آزادیهای فردی و اجتماعی شدند. و در مقابل اعمال و رفتار خود و كارگزارانشان، هیچ مسئولیتی را متحمل نمی‌شدند؛ چرا كه اعتقاد عمومی بر آن بود كه «پادشاه نمی‌تواند اشتباه كند.» رمز این عصمت نیز در ایزدی بودن حاكمیت پادشاه نهفته بود. او سایه خدا بر روی زمین محسوب می‌شد و سایه خدا هیچ گاه خطا نمی‌كند. 
 
اما به تدریج و بعد از مخالفتها و اعتراضاتی كه نسبت به این رویه، توسط مردم بوجود آمد و پس از سرنگونی حاكمان ظلم پیشه، رویه مذكور تا حدودی تعدیل گردید، و حكّام و پادشاهان كم كم متوجه نقش مردم در بقاء حكومتشان شدند. و به این نتیجه، رسیدند كه رسیدن به قدرت جز با حمایت مردم مقدور نبوده و بقاء حكومت نیز در گرو پشتیبانی مردم از این قدرت عالی می‌باشد و این حمایت و پشتیبانی حاصل نمی‌شود مگر اینكه دولتمردان خود را مسئول و پاسخگو و خدمتگزار در برابر مردم بدانند. 
 
امروزه، نقش مردم در انتقال قدرت و مشروعیت آن پر رنگ شده و تداوم حكومتها، نه به قدرت مادی حكومتها؛ بلكه به حمایت مردمی بستگی دارد و این حمایت، ایجاد نمی‌شود مگر با رضایت عمومی از عملكرد دولتمردان، كه جبران خسارات ناشی از حاكمیت، توسط دولت، جزئی از این عملكرد می‌باشد. از سوی دیگر، امروزه گستردگی فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و ... دولت؛ باعث دخالت و تأثیر بیش از پیش اعمال دولت‌ها در زندگی مردم شده است؛ طوریكه فعالیت‌های گسترده دولت و پیچیدگی نظامات سیاسی و تصمیمات حكومتی و ارتباطات روزافزون مردم با دستگاههای اداری و كاركنان دولتی، محیطی را فراهم ساخته است كه احتمال ورود خسارت به مردم بیشتر شده است. و در این میان «اصل جبران خسارت» و «مسئول جبران خسارت» از موضوعاتی است كه در بین حقوقدانان، بحث‌های زیادی را به همراه داشته است؛ اینكه اصولا آیا چنین خساراتی، با توجه به ماهیت دولت‌ها، قابل جبران است یا دولت‌ها مصون از جبران چنین خساراتی می باشند؟ و مسئول جبران خسارت چه شخصی است؟ 
 
 
 
کلمات کلیدی:

قواعد فقهی

مسئولیت مدنی

مسئولیت مدنی دولت

 
 
 
 
فهرست مطالب
پایان نامه مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قواعد فقهی 1
مقدمه: 1
بنابراین مسئولیت مدنی دولت به صورت جامع و نظام‌مند در حقوق 3

قاعده اتلاف: 4

قلمرو قاعده: 4

قاعده اتلاف و مسئولیت مدنی دولت 7

قاعده تسبیب 10

تعدد اسباب 13

قاعده تسبیب و مسئولیت مدنی دولت 15

قاعده الخراج بالضمان: 16

مفهوم قاعده 18

قاعده الخراج بالضمان و مسئولیت مدنی دولت 20

فهرست منابع و مآخذ 23
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

پایان نامه مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه

پایان نامه مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه

هدف از این مقاله پایان نامه مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه می باشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات31
حجم0/85 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق

پایان نامه مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه

 
 
چکیده 
اصل مسؤولیت به طور کلی در روابط خصوصی افراد در جامعه امر پذیرفته شده ای است و ناشی از اصل عدالت خواهی و اخلاق فردی و اجتماعی و اصول و قواعد حقوقی است و این اصل حکم می کند که هر کسی به دیگری ضرری وارد کند باید از عهده جبران خسارت آن بر آید. اما سخن این است که آیا در مورد سازمانهای عمومی هم می توان این اصل را پذیرفت؟ به طور کلی نظریه مسؤولیت مدنی دولت اندیشه جدیدی است و تا نیمه نخست قرن 19 میلادی، براساس مقررات اغلب کشورهای جهان، خسارتهایی که از ناحیه دولت متوجه اشخاص می شد، غیر قابل جبران بود و این اصل عدم مسؤولیت را نتیجه منطقی اصل حاکمیت دولت می دانستند و در واقع بر این باور بودند که اصل حاکمیت مطلق با جوابگویی دولت و جبران خسارت توسط او منافات دارد. ولی با توسعه و تحول اندیشه های حقوقی، حقوقدانان عدم مسؤولیت مدنی دولت را با عدالت و انصاف ناسازگار دانستند و امروزه تقریبا در تمامی کشورها مسؤولیت مدنی دولت پذیرفته شده است. این مقاله در صدد آنست که به اجمال به مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه بپردازد. 
 
 
کلمات کلیدی:

مسؤولیت مدنی

مسؤولیت مدنی دولت

مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه

مسؤولیت مدنی دولت در حقوق موضوعه

 
 
مقدمه 
بی گمان امروزه مهمترین پرسشی که در هر اجتماعی مطرح می شود این است که چگونه و با چه تدبیری می توان نظم و عدالتی برقرار کرد که هیچ کس مزاحم آزادی دیگران نشود، همگان برای آسایش خویش بکوشند ولی در اندیشه امنیت عمومی نیز باشند، و موجب اضرار به دیگران نگردند؟ این تدبیر را فقه اسلامی و نیز حقوقدانان و قانونگذاران از دیر باز دریافتند، و تحت قواعدی فقهی و حقوقی اعلام کردند که هیچ کس نباید به دیگران ضرر بزند و همچنین هیچ ضرری نباید جبران نشده باقی بماند، بلکه «هرکس به دیگری خسارتی وارد کند باید آن را جبران نماید.» 
 
جبران زیانهایی که شخص به بار می آورد دارای اهمیت ویژه ای در فقه وحقوق است و در واقع لزوم جبران ضرر دیگری یکی از اصول مهم اجتماعی است، و می توان قواعد مسؤولیت مدنی راکانون بسیاری از مسائل حقوقی قرار داد. در مسؤولیت مدنی جبران زیانهایی که به عمد یا خطا وارد می شود مرکز اصلی همه گفتگوها است .در دنیای امروز شکوفاشدن نظام سرمایه داری و پیشرفت حیرت آور فنون و صنایع باعث شده است که مسؤولیت مدنی مقام ممتاز و ویژه ای بدست آورد. به علاوه، زیانهایی که در نتتیجه روابط اجتماعی وارد می شود محدود به تصادم ها و حوادث نیست. دامنه مسؤولیت مدنی وسیع تر از آن است که متبادر به ذهن می شود، به عننوان مثال فروشنده ای از تسلیم کالای فروخته شده خودداری می کند و از این راه موجب خسارت خریدار می شود; نویسنده ای به موقع کتاب موضوع تعهد را به ناشر نمی رساند، کشاورزی بهنگام کشت مزرعه خود غاصبانه از مزرعه همسایه نیز انتفاع می برد و مانند اینها. جبران همه این خسارتها د رقلمرو مسؤولیت مدنی است. 
 
 
 
فهرست مطالب
پایان نامه مسؤولیت مدنی دولت در فقه امامیه و حقوق موضوعه 1
چکیده 1
مقدمه 2

گفتار اول: نقد وپایان نامه ادله از دیدگاه فقه امامیه 4

دلیل اول: روایات 4
قاعده اتلاف: 6
قاعده تسبیب: 6

گفتار دوم: مسؤولیت مدنی دولت در حقوق موضوعه 14

بند اول: حقوق جمهوری اسلامی ایران 14
قانون مسؤولیت مدنی 16
قانون مجازات اسلامی 21
پاره ای از مواد آن بر مسؤولیت مدنی دولت دلالت دارد که به ذکر آنها می پردازیم: 21
(54) . بند دوم: نگاهی به حقوق پاره ای از کشورها 22
بند نخست ماده 174 قانون مدنی مصر مقرر می دارد: 23
- حقوق آمریکا پیرامون مصونیت قضایی از مسؤولیت مدنی 26
پی نوشتها: 28
 
 
 

 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پروتکل های درمانی

مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قاعده اتلاف

مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قاعده اتلاف

هدف از این مقاله پایان نامه مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قاعده اتلاف میباشد


مشخصات فایل
تعداد صفحات24
حجم0/47 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc

توضیحات کامل

دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق

مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قاعده اتلاف

 
 
مقدّمه 
مسئولیت مدنی مفهومی است كه با ورود ضرر و حصول زیان معنا پیدا می كند و بر اساس آن، زیان وارده باید جبران شود. البته این اصل كه زیان زننده باید از عهده زیان وارده برآید، در روابط میان اشخاص حقیقی و افراد، یك اصل مسلم و عقلایی به شمار می رود و اصولا قوام معاملات و داد و ستدهای رایج میان مردم بر این مبنا شكل می گیرد كه در صورت ضرر و زیان، زیان زننده ملزم به جبران آن خواهد بود. بر این اساس، در موارد متعددی همچون امانت، عاریه، اجاره و حتی تمام قراردادها و عقود انجام یافته میان اشخاص و افراد، جبران خسارت و پرداخت غرامت یك اصل مسلم به حساب می آید. نگاهی گذرا به متون قانونی و دقت در سیره و روش اصحاب معاملات به خوبی این مسئله را روشن می نماید، چنان كه منابع فقهی و احكام شرعی نیز آكنده از دستورات مختلف و متعدد در این زمینه اند. بنابراین، مسئولیت مدنی، هم یك اصل عقلایی، هم یك حكم شرعی و هم یك قاعده حقوقی است كه تضمین كننده خسارات و زیان های احتمالی ناشی از قصور یا تقصیر افراد در معاملات و قراردادها و نیز خسارات ناشی از اعمال زیان آوری است كه خارج از قرارداد صورت می گیرد. 
 
اما آنچه جای بحث و نظر دارد مسئولیت مدنی دولت به عنوان قدرت حاكم و مقام برتر تصمیم گیرنده در رابطه با امور جامعه و كشور است. در گذشته، به دلیل اینكه دولت دارای اقتدار برتر بود و از این منظر، حریم دولت قدسی پنداشته می شد، اصلا انتقاد یا اعتراض نسبت به دولت معنا نداشت، چه رسد به اینكه مردم دولت را به لحاظ اعمال و اقداماتش ملزم به پرداخت خسارت به افراد و اشخاص بدانند. هر چند این تفكر مدتی طولانی بر جوامع بشری حكمفرما بود، اما با پیدایش انقلاب های دموكراتیك و مطرح شدن حقوق بشر و شهروندی و مهیا گشتن زمینه های طرح شكایت علیه دولت ها از جانب افراد، این تابو شكست و اقتدار پر شكوه دولت در انظار مردم خرد گشت، به گونه ای كه امروزه دولت نمی تواند از سر اقتدار و قدرتمندی با مردم روبه رو شود، بلكه كمال دولت در آن است كه بتواند با در پیش گرفتن سیاست های اقناعی، مردم تحت حاكمیت خویش را از راه های گوناگون راضی نگاه دارد. بر همین مبنا، یكی از مباحث مهم و مسائل دارای اهمیت، مسئولیت مدنی دولت در قبال اعمال و اقداماتی است كه احیاناً نسبت به برخی از شهروندان زیان آور تلقّی می گردد. امروزه مسئولیت مدنی دولت، همانند مسئولیت مدنی افراد، یك اصل مسلم به شمار می آید و در این مورد جای هیچ گونه شك و تردیدی نیست. 
 
آنچه محل بحث و گفتوگوست ابعاد و زوایای آن است، به گونه ای كه برخی از دیدگاه ها آن را نسبت به تمام اعمال و اقدامات دولت قابل طرح و پایان نامه می دانند، اما از منظر برخی دیگر، مسئولیت مدنی دولت تنها در رابطه با آن دسته از اعمال دولت مطرح است كه از جهت تصدی گری صورت می گیرد.نوشتار حاضر می كوشد با استناد به یكی از قواعد معتبر فقهی، مسئولیت مدنی دولت را نسبت به تمام اعمال و اقدامات آن، اعم از اعمال مبتنی بر حاكمیت یا تصدی، پایان نامه نماید. بر این اساس، ابتدا قاعده موردنظر، طرح و از حیث سند و دلالت پایان نامه و ارزیابی می شود، سپس مبانی نظری مسئولیت مدنی و نیز مسئولیت مدنی دولت مورد بحث قرار می گیرد و در نهایت، با یك جمع بندی و نتیجه گیری به پایان می رسد. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

قاعده اتلاف

مسئولیت مدنی

مسئولیت مدنی دولت

 
 
فهرست مطالب
مسئولیت مدنی دولت بر مبنای قاعده اتلاف 1
● مقدّمه 1
● قاعده اتلاف 3
مستند قاعده 3
الف) كتاب 3
ب) سنّت 6
ج) عقل 6
مفاد قاعده 7
1) عمد و خطا یا علم و جهل 7
۲) عین و منفعت 9
مبانی نظری مسئولیت مدنی 10
۱) نظریه تقصیر 10
۲)نظریه ایجاد خطر 12
۳)نظریه میانه 13
● مسئولیت مدنی دولت 15
● اركان مسئولیت مدنی دولت  ۱) تقصیر یا خطای اداری 15
۲) وجود ضرر 19
۳) سببیت بین تقصیر و ضرر 19
●● جمع بندی و نتیجه 20
پی نوشت و منابع 21
 
 
 
 

توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود"

این فایل با کیفیت بالا برای ارائه تهیه شده است

پشتیبانی فوری در صورت مشکل در دانلود فایل اول لطفا پیامک , تلگرام و تماس 09214087336



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 | نظرات ()