تكنولوژی ماشین بینایی و تصویر برداری دیجیتالی شامل فرآیندهایی است كه نیازمند بكارگیری علوم مختلف مهندسی و نرم افزاری كامپیوتر می باشد
دانلود پایان نامه رشته کامپیوتر
پردازش تصویر و ماشین بینایی
كلیات
تكنولوژی ماشین بینایی و تصویر برداری دیجیتالی شامل فرآیندهایی است كه نیازمند بكارگیری علوم مختلف مهندسی و نرم افزاری كامپیوتر می باشد. این فرآیند را می توان به چند دسته اصلی تقسیم نمود:
1ـ ایجاد تصویر به شكل دیجیتالی
2ـ بكارگیری تكنیكهای كامپیوتری جهت پردازش و یا اصلاح داده های تصویری
3ـ پایان نامه و استفاده از نتایج پردازیش برای اهدافی چون هدایت ربات یا كنترل نمودن تجهیزات خودكار، كنترل كیفیت یك فرآیند تولیدی، یا فراهم آوردن اطلاعات جهت تجزیه و تحلیل آماری در یك سیستم تولیدی كامپیوتری (MAC).
قبل از آنكه بتوان هر یك از بخشهای خاص این تكنولوژی را بطور تخصصی پایان نامه نمود. می بایستی آشنایی كلی با هر یك از اجزاء سیستم پیدا كرد و از اثرات هر بخش بر روی بخش دیگر مطلع بود. ماشین بینایی و تصویربرداری دیجیتالی از موضوعاتی است كه در آینده نزدیك تلاش و تحقق بسیاری از متخصصان را بخود اختصاص خواهد داد.در طی سه دهة گذشته تكنولوژی بینایی كامپیوتری بطور پراكنده در صنایع فضایی، نظامی و بطور محدود در صنعت بكار برده شده است. جدید بودن تكنولوژی نبودن سیستم مقرون به صرفه در بازار و نبودن متخصصین این رشته باعث شده است تا این تكنولوژی بطور گسترده استفاده نشود. تا مدتی قبل از دوربین ها و سنسورها استفاده شده معمولاً بصورت سفارشی و مخصوص ساخته می شدند تا بتوانند برای منظور خاصی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین فرآیند ساخت مدارهای مجتمع بسیار بزرگ (VLSI ) آنقدر پیشرفت نكرده بود تا سنسورهای حالت جامد با رزولوشن بالا ساخته شود.
کلمات کلیدی:
سنسور
ماشین بینایی
پردازش تصویر
تصویر برداری دیجیتالی
بینایی انسان در مقابل بینایی ماشین
نقش بینایی انسان در یك سیستم اتوماسیون صنعتی بسیار پیچیده بوده و نمی توان آن را به عنوان یك سیستم جدا كه دارای نقش جداگانه ای است،در نظر گرفت. سیستم بینایی انسان به عنوان جزئی از یك مجموعه بوده و دارای تاثیرات متقابل بر روی سایر سنسورها میباشد. میزان وابستگی بینایی به سایر سنسورهای بدن مختلف بوده و بستگی به هوشمندی فرد و همچنین سیگنالهای دریافت شده از سایر سنسورهای بدن دارد.علاوه بر این، حلقه های بازخور پیچیده پاسخهای تطبیقی، و پردازش سیگنالها در سطوح مختلف در بخشهای مختلف بدن وجود دارند. به عنوان مثال مردمك چشم انسان در مقابل ورود پرتوهایی با مشخصات ویژه حساس می باشد.خستگی در افراد، بیماری، میزان آموزش و دانش آنها در میزان كارآیی بینایی انسان تاثیر می گذارند. این تاثیرها معمولاً بگونه ای است كه مقدار آن براحتی قابل اندازه گیری نیست.لذا معمولاً اندازه گیری مقایسه ای بر اساس میزان دستیابی به هدف تعیین شده صورت می گیرد.
فهرست مطالب
فصل اول:آشنایی با ماشین بینایی و تصویر برداری دیجیتالی
1 كلیات
1ـ1 بینایی و اتوماسیون كارخانه
2ـ1 بینایی انسان در مقابل بینایی ماشین
3ـ1 پارامترهای مقایسه ای
1ـ3ـ1 تطبیق پذیری
2ـ3ـ1 تصمیم گیری
3ـ3ـ1 كیفیت اندازه گیری
4ـ3ـ1 سرعت واكنش
5ـ3ـ1 طیف موج واكنش
6ـ3ـ1 توانایی درك صحنه های دو بعدی و سه بعدی
7ـ3ـ1 خلاصةمقایسه
4ـ1 توجیه اقتصادی
فصل دوم:سیستم بینایی و كنترل
2 كلیات سیستم
1ـ2 تصویرگیری
فهرست مطالب
1ـ1ـ2 نورپردازی
2ـ1ـ2 تشكیل تصویر و متمركز نمودن آن
3ـ1ـ2 شناسایی تصویر
2ـ2 پردازش
3ـ2 خروجی یا نمایش داده های تصویری
فصل سوم :پردازش تصویر
3 مقدمه
1ـ3 پیكسل
2ـ3 پنجره
3ـ3 مكان پیكسل
4ـ3 مكان پیكسل
5ـ3 خطای كوانتایز كردن
1ـ5ـ3 خطای اندازه گیری
6ـ3 هیستوگرام
1ـ6ـ3 ایجاد هیستوگرام
2ـ6ـ3 مشخصات
7ـ3 سیستمهای رنگی CMYB و RGB